Noutati|

Zilele Literaturii Feministe – ,,Toată literatura este politică”

A IV-a ediție a festivalului Zilele Literaturii Feministe se desfășoară în perioada 15-20 noiembrie 2023, online, fiind deschis pentru toată lumea! Acesta a debutat cu tema teoriei feministe: Ce-i de gândit? Intervenții teoretice. Festivalul are în plan purtarea de discuții importante referitoare atât la începuturile feminismului, dar și la feminismul contemporan, totul prin intermediul literaturii. Acest eveniment oferă o introspecție și o mai bună comprehensiune în ceea ce reprezintă feminismul socialist, cum este el înțeles, construit și practicat în organizațiile feministe locale și internaționale. De asemenea, festivalul include și părți din literatura pentru copii – povești care pun bazele înțelegerii dinamicilor de putere, inegalităților, contradicțiilor și felului prin care putem crea relații mai bune cu toate ființele ce populează acest pământ.

În final, literatura ne ajută să înțelegem și să digerăm mai ușor informația nouă, furnizandu-ne o perspectivă autentică, ce ulterior ne poate oferi un context mai amplu și mai amănunțit asupra unei persoane sau a unei situații.

Atenție! Lecturile, dezbaterile, discuțiile și teatrul radiofonic sunt disponibile doar până pe 21 noiembrie, ora 19:00 și se pot urmări aici: https://youtube.com/playlist?list=PL5oGhm0Gij1mBy5oIeqjed-4VUfXICBAw&si=rYsLuke4TeSi_pFc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window