Noutati|

Primii pași în voluntariat sau simplul ghid al voluntarului de succes

Ești un tânăr prahovean care dorește să se implice activ în comunitatea sa? O persoană a cărei voce dorește să fie auzită, ascultată și a cărei opinie să fie luată în seamă? Ești în locul potrivit pentru că acest articol îți este dedicat, drag cititor. Scriu aceste rânduri pentru că acum un an, eram la fel ca tine. O persoană ce-și dorea să facă voluntariat, dar nu știa de unde să înceapă. Și ce poate fi mai frumos decât împărtășirea de experiențe, de cunoștințe și de aspirații.

Cu toții știm că voluntariatul are efecte benefice atât la nivel de individ într-o societate, cât și la nivel de grup. Acest aspect se poate observa și în colectivitatea prahoveană, care s-a unit și a format un întreg, un ansamblu de proiecte și de colaborări, cu scopul de a încuraja tinerii să se implice activ în conceptul pe care noi îl numim comunitate.

Care sunt asociațiile sau proiectele unde poți face voluntariat?

Răspunsul se află la câteva cuvinte distanță de tine. Am să enumăr câteva asociații care au ca scop principal educarea și încurajarea tinerilor să-și îndeplinească și să lucreze pentru viitorul lor și al locului unde trăiesc. Să începem cu „Fundația Județeană pentru Tineret Prahova” prescurtată și „FJT Prahova” care are în derulare tot felul de proiecte, colaborând cu diverse instituții și consilii, spre exemplu sesiuni de scriere de proiecte, activități legate de diplomație, sport, domeniul STEAM, lingvistic, tot la ce te poți gândi și militând pentru o planetă verde. Sună fantastic, nu-i așa? În lista de opțiuni pentru a practica voluntariatul mai avem și asociații precum: MasterPeace România, Eurospirit, Smile, Consiliul Județean al Elevilor Prahova, cât și consiliile școlare în unitățile de învățământ unde sunteți înscriși. Mai mult, daca sunteți pasionați de STEAM, va puteți înscrie la una dintre cele șase echipe de robotica din oraș. O alta opțiune este si debate-ul, în Ploiești fiind doua mari cluburi specializate în acest domeniu: Argo Debate si AES Debate.

Actele de caritate și voluntariatul au la bază un singur lucru: dorința. De a schimba, de a face bine.
Așa că, indiferent unde sunteți voluntari, important e să vă implicați. Și sper că acest articol v-a convins să luați atitudine și să vă puneți mințile la treabă deoarece reprezentăm viitorul acestei lumi. Suntem unica speranță de a fi umani, de a zâmbi și de a fi buni. Nu ratați vreo oportunitate de a schimba lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window