Noutati|

DumBRAVa Youth Fest: Un Nou Capitol în Istoria Festivalurilor de Tineret

În zilele de 4 și 5 august 2023, comuna Dumbrava din județul Prahova este gazda primei ediții a festivalului de tineret DumBRAVa Youth Fest, eveniment ce aduce o explozie de activități și entuziasm în rândul tinerilor. Pe parcursul a două zile captivante, tinerii nu doar din comuna Dumbrava, ci și din localitățile învecinate, sunt invitați să se alăture unei varietăți de ateliere, dezbateri pasionante, competiții antrenante pe echipe și jocuri interactive, într-o atmosferă plină de energie și creativitate.

Printre momentele memorabile se numără atelierele de teatru și dans, unde tinerii își pot exprima și dezvolta abilitățile artistice, dar și atelierele de modelaj în lut, care dau posibilitatea participanților să își exploreze latura creativă. O altă provocare interesantă este Treasure Hunt-ul „Dumbrava Express: Drumul Voluntarului”, o vânătoare de comori plină de suspans și mister. Chiar și Street Debate-ul pe tema spațiilor destinate activităților de tineret aduc în prim-plan discuții aprinse și opinii diverse. Și pentru cei interesați de dezvoltarea abilităților de comunicare, atelierul de dicție oferă o oportunitate de învățare și practică. Partea de divertisment nu este nici ea neglijată, o seară de film în aer liber fiind prilejul perfect de relaxare sub cerul înstelat, urmată ziua următoare de o petrecere plină de ritm și voie bună. Atmosfera de comuniune și prietenie se face simțită în fiecare moment al evenimentului.

Inițiativa acestui festival aparte este pusă în mișcare de Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Dumbrava, în cadrul programului “Dumbrava – Sat European de Tineret 2023”, în colaborare strânsă cu Primăria Dumbrava. Sprijinul valoros al organizațiilor precum Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile, Asociația pentru Dezvoltare Activă și Fundația Județeană pentru Tineret Prahova contribuie semnificativ la realizarea acestui eveniment remarcabil.

“Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Dumbrava este format din tineri de diferite vârste, liceeni și studenți, din comuna Dumbrava. Grupul s-a format în anul 2022 cu scopul de a candida pentru titlul de Sat European de Tineret 2023, pe care l-am și câștigat. Pe parcursul anului în care comuna noastră poartă titlul, ne-am propus să dezvoltăm o comunitate activă a tinerilor în Dumbrava, să organizăm diferite activități în sat 

care să contribuie la dezvoltarea personală, socială și profesională a tinerilor, să dezvoltăm o relație de colaborare cu autoritățile locale, să  promovăm voluntariatul și participarea activă a tinerilor din comuna noastră. Ne dorim ca acest festival să devină un eveniment anual în comuna noastră, un loc unde tinerii să se cunoască mai bine, să învețe și să se distreze împreună, să aibă acces la oportunități pe care, de obicei, le găsim doar în orașe. Suntem mulți tineri în mediul rural și este timpul să avem și noi acces la evenimente care răspund dorințelor noastre.” membrii Grupului de Inițiativă al Tinerilor din Dumbrava (sursa: https://europeanyouthvillage.eu/dumbrava-youth-fest-2023-primul-festival-al-tinerilor-din-comuna-dumbrava/)

Așadar, acest festival reprezintă o veritabilă rampă de lansare pentru tinerii dornici să își facă auzită vocea. Evenimentul servește ca un teren fertil pentru exprimarea ideilor și abilităților, oferind oportunități neprețuite atât organizatorilor, cât și participanților. Pe parcursul celor 6 săptămâni de pregătire intensivă, coordonatorii au șansa de a-și dezvolta abilitățile în domeniul organizării de evenimente, construind în același timp o legătură puternică între ei, ca a unei adevărate familii. Această etapă de pregătire nu doar că contribuie la succesul festivalului, dar reprezintă și o perioadă de învățare și creștere personală. De asemenea, participanții au șansa să se exprime și să își exploreze latura creativă prin intermediul diverselor ateliere oferite în cadrul evenimentului. Aventura creată este presărată cu râsete, voie bună și schimb de cunoștințe și experiențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window