Noutati|

Tinerii Ploieștiului, Pregătiți să Devină Vocea Comunității: Curs de Formare pentru Reprezentanți ai Tinerilor

În perioada 27-30 august 2023, are loc un important eveniment în cadrul comunității tinerilor din Ploiești. Cursul de formare, organizat în cadrul proiectului „Vocea Tinerilor Ploieșteni”, reprezintă o oportunitate crucială pentru tineri de a-și exprima opinii și de a-și prezenta ideile. Scopul acestui proiect ambițios este de a oferi tinerilor un spațiu sigur și inclusiv în care să își facă cunoscută vocea, cât și de a-i împuternici să participe activ la procesele de luare a deciziilor ce îi afectează.

Sub deviza „Vocea Tinerilor Ploieșteni”, inițiativa își propune să construiască punți solide între tineri și autoritățile locale. Această inițiativă curajoasă facilitează colaborarea și cooperarea dintre tineri și instituțiile locale, având ca obiectiv final crearea unui oraș mai prosper și armonios. Un aspect esențial al acestui demers este acordarea unui rol activ și decisiv tinerilor în determinarea direcției viitoare a comunității lor. Proiectul este implementat cu încredere de către Fundația Națională pentru Tineret, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Prahova. Cu sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Ploiești, acest efort comun aduce în prim-plan angajamentul de a cultiva participarea tinerilor în formarea unui viitor mai promițător pentru orașul lor.

Scopul acestui curs este să pregătească tinerii din oraș pentru a deveni reprezentanții și vocea colegilor lor în dezvoltarea comunității. Într-o acțiune care adună 10 tineri dedicați și interesați de viitorul orașului, aceștia sunt selectați să devină consultanți ai proiectului. Cursul furnizează o platformă de învățare interactivă, incluzând sesiuni practice, ateliere și activități hands-on, pentru a-i familiariza cu tehnici eficiente de consultare și comunicare. În plus, tinerii sunt introduși în temele critice identificate în urma cercetărilor relevante.

Astfel, având acum cunoștințe consolidate și încredere în abilitățile lor, cei zece tineri consultanți sunt pregătiți să preia frâiele etapei următoare. În perioada 1 septembrie – 1 noiembrie 2023, aceștia vor organiza consultări regulate, ce vor avea loc o dată la două săptămâni. Scopul acestor întâlniri productive este să aducă împreună tineri și reprezentanți locali, creând un spațiu pentru discuții și schimb de opinii. În cadrul acestor sesiuni, tinerii vor avea șansa de a aduce în prim-plan propunerile și ideile lor, oferind un ghid valoros pentru direcțiile viitoare ale comunității. Prin această investiție în dezvoltarea lor, orașul câștigă viitori lideri și reprezentanți implicați, capabili să aducă contribuții valoroase la procesele de luare a deciziilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window