Noutati|

Vers și Vis sub Fulgi de Nea: Seară de Poezie cu Ștefan Râmniceanu la Ploiești

Lansarea volumului de poezii “Elixir” a fost marcată de o atmosferă încărcată de emoție și profundă apreciere artistică în orașul Ploiești, pe data de 12 ianuarie 2024. Evenimentul a reprezentat o celebrare a spiritului poetic, pe care Ștefan Râmniceanu îl descrie ca fiind esența purității și magia gândirii nealterate, o incursiune inițiatică în adâncul sinelui. Volumul “Exil”, prezentat cu pasiune de către poet, sculptor, pictor și cineast, aduce în fața cititorului întrebări fundamentale despre identitate și experiența exilului, prin mărturisiri personale presărate cu cicatrici ale sufletului.

Ștefan Râmniceanu, născut la Ploiești în anul 1954 și absolvent al Universității de Arte din București, este un artist de o complexitate remarcabilă, a cărui activitate artistică a fost întotdeauna primită cu laude și aprecieri în România și pe plan internațional. 

Despre stilul său, Andrei Pleșu a spus că are capacitatea de a seduce, surprinde și, uneori, de a irita – un testament al imprevizibilității sale artistice.

Serata dedicată volumului “Elixir” a fost înnobilată de prezența unor figuri culturale de seamă, printre care Maia Morgenstern, care a recitat cu măiestrie poeziile lui Râmniceanu, Vlad Mateescu de la Filarmonica „Paul Constantinescu”, viceprimarul Daniel Nicodim, Gavril Țărmure de la editura „Charmides”, criticul literar Alexandru Cistelecan și jurnalistul Cornel Nistorescu. Muzica a fost asigurată de Cvartetul Chronos și pianistul Cristian Duca, care au îmbogățit atmosfera deja feerică a serii.

Cu prima ninsoare ca martor, Ploieștiul s-a transformat într-un sanctuar al artelor, unde cuvintele, sunetele și fulgii de nea s-au împletit într-o simfonie a frumuseții. Lansarea volumului “Elixir” nu a fost doar o prezentare de carte, ci o adevărată sărbătoare culturală, ce a răsunat profund în inimile celor prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window