Noutati|

Strălucirea Cuvântului: Concursul de Recitări Eminesciene la Ploiești

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” din Municipiul Ploieşti organizează, în perioada 10-23 ianuarie 2024, cea de-a XI-a ediţie a Concursului județean de recitări „Ca un luceafăr am trecut prin lume”. Evenimentul este dedicat exclusiv elevilor de liceu care frecventează cursuri de zi, având ca obiectiv descoperirea și promovarea tinerilor talentați în arta recitării.

Pentru a se înscrie, participanții sunt rugați să pregătească un fragment reprezentativ din opera eminesciană, care trebuie să fie recitat cu înțelegere și expresivitate, fără a citi de pe un text. Sunt acceptate și extrase din poemele extinse ale lui Eminescu, cum ar fi Scrisorile, Luceafărul, Rugăciunea unui dac, Memento Mori etc. Performanța fiecărui concurent nu trebuie să depășească trei minute, acesta fiind timpul maxim alocat pentru recitarea fiecărei poezii sau fragment.

Formularele de înscriere pot fi descărcate de pe website-ul www.casadecultura.ro și trebuie completate și trimise începând cu data de 10 ianuarie 2024 până la termenul limită de 19 ianuarie 2024, ora 14:00, la adresa de e-mail cristina.casadeculturaploiesti@gmail.com. Concursul se va desfășura la sediul instituției, situat pe strada Piața Eroilor, nr. 1A, etaj 7, începând cu ora 12:00, iar ceremonia de premiere va avea loc în aceeași zi, la încheierea concursului.

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” va acorda diplome și premii constând în bani și cărți: Premiul I – 500 de lei, Premiul II – 300 de lei, Premiul III – 200 de lei și o Mențiune în valoare de 100 de lei.

Prin acest concurs, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” își reafirmă angajamentul de a încuraja și de a oferi o platformă de expresie pentru tinerii pasionați de literatura română și de frumusețea cuvântului rostit. În spiritul marelui poet național, Mihai Eminescu, evenimentul reprezintă o oportunitate excelentă pentru liceeni de a-și etala talentul și de a-și aprofunda cunoștințele despre patrimoniul literar românesc. Toți tinerii entuziaști sunt îndemnați să participe la această celebrare a poeziei și să-și împărtășească dragostea pentru literatură. Să nu uităm că prin arta recitării, cuvintele prind viață și emoția transcende timpul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window