Noutati|

Oportunitățile pentru elevii din Prahova continuă!

Fundația Comunitară Prahova continuă să investească în școlile prahovene pentru a facilita procesul educațional al elevilor din diverse localități. Dacă am călătorit până în Filipeștii de Pădure și în Tinosu pentru teren de sport sau grădinițe, astăzi o să vorbim despre Școala Gimnazială Nr. 2 din Boldești-Scăeni, unde peste 200 de elevi vor participa la activități non-formale în sala de clasă care va fi construită în curtea școlii prin Fondul Prahova pentru Educație, ediția a II-a.

Această școală datează încă din 1861 și a format sute de elevi în vederea obținerii unui viitor mai bun, prin implicarea în multe proiecte și prin preocuparea pentru consolidarea elementelor de cultură generală. Astfel, dorința elevilor de a se implica în diverse activități extrașcolare, cât și lipsa unui spațiu adecvat pentru desfășurarea acestora stau la baza proiectului „Sănătate, echilibru și armonie într-o școală prietenoasă”, finanțat cu 125.000 lei în această ediție a Fondului Prahova pentru Educație.

Acest proiect are ca scop principal augmentarea stării de bine a elevilor, prin dezvoltarea inteligenței emoționale într-un spațiu adecvat, construindu-se astfel în incinta curții școlii o sală de 54 mp, utilată corespunzător, unde micuții vor beneficia de activități formale și non-formale.

Părinții, elevii și cadrele didactice vor asista la o serie de ateliere precum: teatru, origami, pictură, mișcare ritmică și muzică în vederea dezvoltării armonioase a copiilor. Acestea au rolul de a stabiliza relațiile de tipul profesor-elev și părinte-copil, fiind necesare pentru un viitor mai bun al societății atât prahovene, cât și a acesteia în ansamblu.

În final, putem conchide faptul că școlile prahovene, pentru a funcționa corespunzător, au nevoie de spații special amenajate pentru a forma viitorii adulți ai acestei țări și pentru a face din Prahova un județ educat și fericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window