Noutati|

„The Rory Bookshelf”, clubul de lectură dedicat cuvintelor

În urmă cu șase luni, două eleve în vârstă de 17 ani, Bianca Mirică și Crina Dinu au fondat clubul de lectură “The Rory Bookshelf” cu scopul de a ajuta cititorii să dezvolte și să discute despre pasiunea lor. Tema clubului este bazată pe lista de lectură a personajului principal din serialul “The Gilmore Girls”, Rory Gilmore, o fată pasionată de lectură și de activități academice, evoluând alături de mama sa într-un mic orășel din SUA.

Cărțile citite în cadrul clubului sunt din spectrul literaturii scrise de femei sau asemănătoare, ceva ce cu siguranță Rory ar aproba. Se consideră faptul că lectura obligatorie din programa școlară este misogină și că nu există și perspectiva feminină, ceea ce face din acest club de lectură un loc sigur în care nu sunteți judecați și unde se pot dezbate diverse teme.

Fondatoarele, prin acest club oferă șansa la diversitate literară și pledează pentru ideea de a citi din plăcere, nu pentru că trebuie. În luna septembrie a avut de asemenea loc și primul eveniment fizic al clubului intitulat “LitLegacy” la Librăria Humanitas din Centrul Vechi al Bucureștiului unde au participat zeci de tineri pasionați de cărți.

Putem afirma cu mândrie că această inițiativă a fetelor ne învață că nu contează ce vârstă aveți atât timp cât aveți ceva de spus și doriți să aduceți un impact asupra societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window