Evenimente, Noutati|

Mind Heart Projects și Consiliul Național al Elevilor, eveniment prin care conving tinerii să rămână în România

“De ce rămân în România?”, aflat la a III-a ediție, un eveniment de excepție care a avut loc astăzi, 6 decembrie, la Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ Ploiești. Organizat de Mind Heart Projects, în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, proiectul a adus în prim-plan o problemă majoră cu care țara se confruntă: plecarea tinerilor din România.

David Ristea, vicepreședintele și reprezentantul Consiliului Național al Elevilor la acest eveniment, a adus in fața comunitații prahovene experiențe concrete ale oamenilor care și-au clădit o carieră de succes în țară sau care au ales să se întoarcă în România, chiar dacă au studiat în străinătate. Tinerii participanți la eveniment au aflat povești de viața ale reprezentanților diferitelor medii de afaceri, acestea fiind un model pe care să îl urmeze în decursul lor profesional.

Invitații de la această ediție a evenimentului inovativ care au împărtășit experiența lor cu publicul sunt:

Robert Berza – General Manager Fashion Days;
George Rotaru – Președintele Aeroclubului României;
Gabriela Maalouf – Scriitoare, realizatoare TV, psihoterapeută;
Marius Marinescu – Președintele Camerei de Comerț și Industrie România – China, filială Prahova;
Leonard Ursache – Antrenor și Formator pentru management aplicat și marketing pentru IMM-uri, inițiatorul proiectului.

Tinerii au avut oportunitatea să adreseze întrebări în urma discursurilor, iar speakerii au răspuns detaliat tuturor curiozităților.

Câțiva dintre participanții evenimentului “De ce rămân în România?” au oferit un interviu în exclusivitate paginii de știri pentru tineret “Ploieștiul Nostru”.

Ce ai invățat în cadrul acestui eveniment?

“În cadrul acestui eveniment am avut oportunitatea de a cunoaște și a învăța de la oameni de succes. Aceștia au reușit să ajungă la rezultate excepționale, chiar daca au început cu resurse puține. Prin discuțiile purtate din sală am acumulat multe cunoștințe despre antreprenoriat și despre dezvoltarea personală, schimbându-mi anumite aspecte din modul de gândire.”, declară Andrei Puzderca, elev în clasa a 10-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești.

“Această discuție mi-a arătat că se poate trăi foarte bine și în România. Am fost uimită de poveștile de viață ale invitaților și am învățat din acestea că pentru a ajunge un om de succes trebuie să parcurgi un drum care are și suișuri și coborâșuri.”, susține Ioana Batanov, elevă la CNMV Ploiești.

“Participând la evenimentul “De ce rămân în România?”, am învățat că țara noastră are o bogată resursă de oameni pasionați și talentați, care au reușit să atingă succesul în diverse domenii. Fiecare poveste de viață prezentată a subliniat resursele și oportunitățile pe care le oferă România, transformând perspectiva mea asupra țării. Am înțeles că pot face o diferență prin contribuția mea personală și că schimbarea pe care o așteptam să o găsesc în străinătate poate fi inițiată și aici, acasă.”, afirma Teodor Albert, elev la Colegiul National “Mihai Viteazul”, Ploiești.

Unde vrei să studiezi?

“Având în vedere că sunt clasa a 10-a încă nu m-am decis ce facultate doresc să urmez, dar variantele la care mă gândesc în aceste momente ar fi facultatea de arhitectură, deoarece îmi place mult să desenez sau ASE-ul, deoarece ambii mei părinți au urmat această facultate. Totuși un lucru este sigur, îmi doresc să rămân la studii în România.”, declară Ioana Batanov.

“Înainte de eveniment nu eram sigur unde vreau să studiez, de aceea am vrut să particip. Parinții și prietenii mei îmi sugerau să consider prima opțiune studiul in străinătate. Însă după informațiile acumulate astăzi sunt motivat să studiez în România pentru că mi-am dat seama că pot avea aceleași rezultate ca la o facultate din afară.”, adaugă Andrei Puzderca.

Cum ți-a influențat acest eveniment decursul tău profesional?

“Evenimentul “De ce rămân în România?” a avut un impact semnificativ asupra direcției mele profesionale. Înainte, aveam impresia că succesul profesional este strâns legat de o carieră internațională. Cu toate acestea, întâlnirea cu oameni excepționali care și-au construit cariere remarcabile în România m-a făcut să realizez că pot contribui la schimbare și aici. Am început să văd potențialul și oportunitățile pe care le oferă piața internă și m-am hotărât să-mi construiesc cariera aici, aducându-mi contribuția la creșterea și dezvoltarea țării noastre.”, adaugă Teodor Albert.

“Am înțeles că este important să nu renunți, că este în regulă să ai parte și de eșecuri, că este important să încerci cât mai multe lucruri până când gasești drumul potrivit profesional. Iar în viitorul apropiat în ceea ce mă privește voi încerca să-mi dezvolt cât mai mult abilitățile antreprenoriale și cunoștiințele în cadrul afacerilor. Acum sunt mult mai motivat să-mi încep un bussines propiu în comerț.”, declară Andrei Puzderca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window