Noutati, Uncategorized|

Asociația Act for Tomorrow, în parteneriat cu PTIR (Parteneriatul pentru Tineret în România) și BIZZ.CLUB Ploiești Networking, a implementat Proiectul Centrul de Educație Antreprenorială, în Ploiești, care urmărește să ofere un mediu propice pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale și promovarea spiritului întreprinzător în rândul tinerilor și adulților.

Proiectul a fost finanțat prin programul Start ONG by Kaufland și este o inițiativă inovatoare, elementul distinctiv și de noutate al acestui centru constând în abordarea sa holistică și integrată, care combină teoria cu practica și oferă o gamă largă de resurse și servicii inovatoare. Un alt aspect inovator al Centrului de Educație Antreprenorială este focusul său pe promovarea unui mindset antreprenorial și a competențelor cheie asociate.

Lipsa unei educații antreprenoriale adecvate și a unui mediu propice pentru dezvoltarea spiritului întreprinzător în rândul tinerilor a fost nevoia identificată, de la care acest proiect a pornit. O mare parte din populație nu beneficiază de acces la resurse, informații și sprijin necesare pentru a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și pentru a-și transforma ideile în afaceri de succes. Această lacună duce la  subutilizarea potențialului de inovare și la lipsa de dezvoltare economică. Doar 10% din cei 1,22 de mi­lioane de acţionari ai companiilor locale sunt tineri cu vârste până în 29 de ani, respectiv în jur de 121.000 de antreprenori, în scădere cu 8% faţă de august 2013, arată o analiză ZF pe baza datelor de la ONRC.

În cadrul proiectului am desfășurat mai multe workshop-uri despre dezvoltarea unui mindset sănătos și antreprenoriat, susținute de specialiști cu experiență în domeniu, membri BizzClub Networking Ploiești: Georgian Godeanu, Ionuț Urzeală, Mădălina Bordian și Lavinia Năstase, care au captat atenția tinerilor prin informațiile importante pe care ni le-au dăruit și prin intermediul speech-urilor motivaționale. De asemenea, Radu Simionescu, unul dintre cei doi manageri ai programului Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024, le-a povestit tinerilor despre experiența sa de mai bine 20 de ani în domeniul voluntariatului și a antreprenoriatului, la un workshop despre Primii pași pentru obținerea unei finanțări nerambursabile.

Scopul proiectului a fost de a dezvolta și promova competențele antreprenoriale în rândul tinerilor, creând un mediu propice pentru dezvoltarea și implementarea ideilor antreprenoriale, creșterea gradului de conștientizare și implicare în antreprenoriat și furnizarea de resurse și sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

Grupul țintă al proiectului a cuprins tineri dornici de a dezvolta abilități antreprenoriale și de a iniția sau dezvolta propria afacere. Acesta a inclus tineri în căutarea unei alternative, precum și grupuri vulnerabile care caută independență financiară. Proiectul a vizat un număr de 20 de tineri din zona metropolitană Ploiești ca beneficiari direcți care au participat la activitățile mai sus menționate. Proiectul s-a desfășurat în localitățile din zona metropolitană Ploiești, orașul nostru purtând titlul de Capitala Tineretului din România pentru anul 2024.

Prin participarea la program, s-a înregistrat o creștere semnificativă a nivelului de cunoștințe și abilități antreprenoriale ale participanților. Centrul a oferit consultanță și sesiuni de mentorat participanților, sprijinindu-i în dezvoltarea și gestionarea afacerilor lor și încurajând generarea de idei inovatoare și colaborarea între participanți și mediul de afaceri.

 

19 noiembrie 2023

Ionuț Urzeală – Responsabil Comunicare și Promovare Proiect Centrul de Educație Antreprenorială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window