Noutati|

Asociația MasterPeace România este implicată într-un proiect UNESCO, ce s-a desfășurat în Argentina, America de Sud

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) este o organizație constituită în 1945 de către un număr de 20 de state care au elaborat Constituția acestui organism. România i s-a alăturat în 1956, iar, în prezent, UNESCO are 193 de state membre.

UNESCO are principalul scop de a contribui la pacea și securitatea lumii prin promovarea colaborării între națiuni in diverse domenii, cum ar fi: educația, știința, cultura și comunicarea pentru a evidenția importanța respectului universal pentru justiție, pentru statul de drept și pentru drepturile omului și libertățile fundamentale, care sunt afirmate pentru oamenii lumii, fără deosebire de rasă, sex, limbă sau religie.

Activitatea s-a desfășurat în perioada 4-7 octombrie 2023 la Institutul ,,José Hernández’’ din Buenos Aires, Argentina si a fost împărțită în trei comisii: Știință, Științe Sociale și Educație & Cultură. Aceasta a constat în negocieri informale și dezbateri formale care ajung la Proiectele de Rezoluție, ulterior trimise Ministerului Educației al Națiunii Argentinei, dar și Consiliului UNESCO de la Paris.

Evenimentul este dedicat tinerilor de 14-19 ani, iar o delegație poate fi compusă din patru membri. MasterPeace Romania a reprezentat cu mândrie țara noastră, delegația fiind formată din patru tineri alături de trei profesori determinați să muncească si sa aduca o schimbare semnificativa in bine. Delegatia Romaniei in cadrul proiectului UNESCO a fost condusa cu succes de presedintele Asociatiei Masterpeace Romania, dl. Marian Dragomir si a fost compusa din:

  • Alesia Marin – Ambasador
  • Maia Dancescu – Delegat in cadrul Comisiei de Stiinta
  • David Vasile – Delegat in cadrul Comisiei de Stiinta Sociala
  • Stefan Popa – Delegat in cadrul Comisiei de Cultura si Educatie

Acestia au reprezentat cu mandrie tara, facand parte din alianta proiectului final acceptat prin vot. Mai mult decat atat, tinerii au venit cu 6 propuneri de articole noi pentru documentul final, acestea fiind dezbatute in cadrul conferintei de catre reprezentantii celorlalte tari participante. 5 dintre ele au fost acceptate prin vot majoritar.

Pe scurt, tinerii au căutat soluții ce vizează rezolvarea problemelor actuale cu care societatea se confrunta precum si probleme legate de relațiile internaționale. Aceștia au avut de sustinut sesiuni de dezbatere pe baza unor moțiuni ce conturează combaterea discriminării și încurajează existența respectului și a păcii între toate națiunile.

MasterPeace Romania este o asociație care respectă drepturile tuturor membrilor comunității, iar voluntarii motivați și disciplinați își exprimă ideile și opiniile într-un spațiu în care pacea și empatia domină. Aceștia organizează și participă la diverse activități socio-educativ-culturale, care promovează valorile umane și educația non-formală, menite să sporească simțul civic în rândul tinerilor.

Acest eveniment le oferă participanților șansa de a lucra si a influenta in bine valori democratice precum pacea, toleranța, negocierea, respectul, cooperarea și diversitatea. Ei au ocazia de a comunica cu persoane noi, venite din diferite părți ale lumii și de a forma legături de prietenie. Socializând, își vor dezvolta și cunoștințele prin descoperirea culturii celorlalte națiuni.

Cu toții suntem oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window