Noutati|

Cum învăţăm mai repede şi mai eficient?

Mulţi elevi se plâng că nu pot învăţa foarte multă materie sau doar că nu le intră în cap. Acest fapt a devenit şi o scuză des întâlnită sau mai este asociat cu “Mai avem şi alte materii!” .

Lipsa de timp, lenea sau neatenţia sunt principalii factori ai lipsei de cultură generală, care le poate afecta grav viitorul. 

Neatenţia se desfăşoară mai mult în clasă, unde mulţi sunt distraşi de telefonul mobil, fiind atenţi la ecran şi neînţelegâng lecţia. Aceştia spun mai târziu că nu au înţeles ce li s-a predat. Studiile spun că lecţia se înţelege şi se învaţă cel mai bine la şcoală şi acasă doar se repetă.

Cei care sunt atenţi şi tot nu reţin au tot felul de modalităţi de învăţare prin care îşi vor extinde nivelul de cunoştinţe.

Colorarea caietului cu culori vii şi diferite pentru fiecare punct important este cea mai bună obţiune pentru cei cu memorie vizuală. Lecţia se poate structura sub forma unei scheme, doar cu infomaţiile esenţiale.

Pentru cei cu un mod de învăţare auditiv se recomandă urmărirea unor videoclipuri tematice pentru lecţia predată sau doar înregistrarea lecţiei de pe caiet şi ascultarea acesteia de mai multe ori până când este reţinută.

La final, putem uitiliza modul vechi, învățatul pe de rost. Ca să reţinem mai rapid şi mai bine, putem citi cu voce tare, în timp ce gesticulăm sau ne plimbăm prin cameră, ca şi cum am prezenta subiectul unei audienţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window