Noutati|

Hub-ul educțional al Școlii Gimnaziale „H.M. Berthelot” Ploiești

Avem vești noi din universul Științescu 3.0. S-au făcut pași repezi către lumea programării la Școala Gimnazială „H.M. Berthelot” Ploiești, în hub-ul educațional Științescu.

Fondul Științescu ediția 3.0 este implementat în județul Prahova de Fundația Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat la nivel local de COLEN – Antreprenor general in constructii -, Equilibrium Residence Ploiești, Aquila Romania, Britt Construct, RBC Gas, Clinica Dentara Ina Dent, Grupul Observatorul Prahovean și Farmacia Farmex.

Cu ajutorul aplicației Scratch, ce a fost creată pentru a facilita procesul de învățare a  programării și pentru a dezvolta abilitățile creative în rândul copiilor și adolescenților, elevii au revelat faptul că programarea nu este o limbă abstractă, ci un oportunitate de a-și exprima creativitatea într-un mod complet nou.

Cu o bună dispoziție și lucrând în echipe, jucându-se cu personaje, schimbând culori sau integrând imagini, elevii au înțeles că programarea este distractivă și că este o modalitate de a-și aduce la viață propriile idei. Se anunță ore interactive și pline de descoperiri intense în hub-ul Științescu de la Școala Gimnazială H.M. Bertehlot din Ploiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window