Noutati|

Iute la minte, iute la mână Ploieștenii la Finalele Campionatelor de Șah

Săptămânile trecute vorbeam despre performanțele României în sporturi de contact – cum a fost în cazul precedent, handbalul;  vorbeam despre implicarea comunității ploieștene și despre susținerea pe care oamenii le-au oferit-o copiilor, însă, precum în toate categoriile, tinerii noștri sunt susținuți, motivați și excelează așadar și în șah, un sport al minții, de tactică și rapiditate în gândire.

Ploieștenii s-au antrenat bine, iar la Finalele Campionatelor Naționale de Șah pentru Juniori și Tineret, au fost cu un pas înaintea celoralți și au dat dovadă de o iscusință deosebită. Finalele s-au desfășurat la Sebeș, în județul Alba, în perioada 27 octombrie -3 noiembrie 2023.

Clubul Sportiv Universitar Ploiești, condus de Octav Bădiceanu: Director Executiv și Constantin Țurlea: Antrenor-Căpitan au participat cu două echipe, la categoria Fete: 20 ani, respectiv Băieți: 20 ani, tinerii obținând rezultate deosebite și aducând cu ei acasă premii frumoase ce vor rămâne în amintirea performațelor proprii.

La Fete: 20 ani, echipa formată  din Alexandra Pătru, Anamaria Rață, Andra Popa și Alexia Marin a câștigat la Șahul Clasic și la Șahul Blitz Medalia de Aur, iar la Șahul Rapid Medalia de Argint. În același timp și echipa de Băieți: 20 ani  formată din Cristian Șerban, Andrei Bulău, Ștefan Prisăcaru și Andrei Mitău, a avut reușite excepționale. Baieții au obținut Medalia de Aur la Șah Clasic și Rapid, pe când la Șah Blitz aceștia au luat Medalia de Argint.

În ceea ce privește Șahul Clasic, care este considerat a fi cea mai importantă probă, câțiva dintre cei mai buni s-au remarcat prin talentul și eforturile depuse de-a lungul vremii și au dobândit titluri, premiii și medalii drept recompense bine meritate.  De vreme ce Aurul a fost cucerit de Alexandra Pătru (la prima masă) și de Andra Popa (la masa a treia), Argintul pe de altă parte a fost obținut de Anamaria Rață  (la masa a doua) și Bronzul de Alexia Marin (la masa a treia). În rândul băieților, Ștefan Prisăcaru a luat Medalia de Aur (la masa a doua), iar Andrei  Mintău a luat Medalia de Argint (la masa a treia).

Dorim șahiștilor ploieșteni mult succes în continuare. Tinerele talente trebuie susținute. Ne aplecăm în fața lor și le suntem recunoscători ca fac numele orașului nostru auzit pretutindeni. Suntem aici pentru tineret, suntem aici pentru Ploieștiul Nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window