Noutati|

Conferința “O Românie (și) pentru tineri”: Construim Împreună Viitorul

Pe măsură ce sărbătorim Ziua Națională a României, ne confruntăm cu una dintre provocările esențiale ale societății noastre: exodul tinerilor. Pentru a adresa acest fenomen, a fost organizată Conferința “O Românie (și) pentru tineri”, un dialog despre cum să construim o țară în care tinerii să aleagă să rămână și să prospere.

Acest eveniment a fost crucial în lumina alegerilor din 2024, reprezentând o oportunitate de a influența viitorul democratic al țării noastre. Au fost invitat tineri, ONG-uri, lideri politici, academicieni și profesioniști din sectorul privat să participe activ la discuții pe teme stringente: implicarea tinerilor în democrație, accesul la educație de calitate, integrarea pe piața muncii, sustenabilitate, sănătate și incluziune socială.

La Palatul Parlamentului, pe 29 noiembrie 2023, aceștia au dezbătut și explorat soluții viabile pentru a întări vocea tinerilor în cadrul societății. Într-un spirit colaborativ, au fost structurate grupuri de lucru pe domenii cheie, unde tinerii au avut posibilitatea să își exprime opiniile și să propună inițiative concrete.

Rezultatul? Un set de recomandări și priorități pentru viitoarea guvernare, care vor fi rafinate în consultări ulterioare și incluse într-un raport comprehensiv. Este o etapă fundamentală în misiunea de a asigura că vocea tinerilor este auzită și că acțiunile noastre de astăzi vor modela un viitor în care fiecare tânăr se poate vedea construindu-și viața în România.

Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+ și reflectă angajamentul față de participarea activă a tinerilor în sfera politică. În timp ce opiniile exprimate sunt proprii, ele sunt aliniate cu valorile promovate de Consiliul Tineretului din România și campania Consiliului Europei “Democrație aici | Democrație acum”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window