Noutati|

Concert Simfonic Extraordinar pentru Sărbătoarea Națională a României

 

Pe măsură ce ne apropiem de 1 Decembrie, filarmonica pregătește o sărbătoare muzicală ce reflectă spiritul național. În această săptămână, vă invităm să vă alăturați Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești pentru un program simfonic deosebit, îmbogățit de virtuozitatea violonistului Liviu Prunaru și de maestrul dirijor Cristian Oroșanu.

Seara va debuta cu pasiunea și intensitatea Concertului în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Jean Sibelius, interpretat magistral de Liviu Prunaru. Urmând această capodoperă, ne vom dedica în întregime muzicii românești, celebrând 130 de ani de la nașterea și 50 de ani de la trecerea în nemurire a compozitorului Marțian Negrea. Suita „Prin Munții Apuseni” op. 20, va rezona în sala de concerte, un omagiu adus libertății și demnității prin geniul unui compozitor care a găsit alinare în muzică în vremuri tumultoase.

Concertul va avea loc joi, 30 noiembrie 2023, la ora 19.00, marcând un preludiu muzical al sărbătorii naționale. Pentru a participa la această serată de neuitat, biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Filarmonicii sau online, printr-un simplu clic pe linkul: https://filarmonicaploiesti.ro/concert/concert-simfonic-extraordinar-dedicat-zilei-nationale-a-romaniei-30-noiembrie-2023/.

Veniți să sărbătorim împreună și să ne bucurăm de moștenirea culturală românească prin puterea transformatoare a muzicii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window