Noutati|

Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești. Eveniment impresionant, dedicat Zilei Naționale a Republicii Elene

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești i-a invitat pe spectatori la un concert simfonic unic, dedicat Zilei Naționale a Republicii Elene.

Filarmonica „Paul Constantinescu” este una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din România. S-a înființat în anul 1952 din inițiativa unui grup de iubitori ai muzicii simfonice, sub denumirea de Orchestra SimfonicăCiprian Porumbescu”, iar,  în anul 1960 devine „Filarmonica de Stat Ploiești” prin unificarea Orchestrei Simfonice “Ciprian Porumbescu” cu Orchestra de muzică  populară „Flacăra Prahovei”. În ziua de 27 aprilie 1993, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înființare, Filarmonica de Stat Ploiești a primit, în urma deciziei Ministerului Culturii şi Consiliului Judeţean Prahova, numele ilustrului compozitor, cel care a contribuit enorm la zestrea culturală a orașului prin creația sa, Paul Constantinescu.

Spectacolul a avut loc joi, 21 martie, la ora 19:00, în sala „Ion Baciu”. Dirijorul a fost nu altul decât Andreas Levisianos, compozitor și interpret din insula Samos, Grecia. La flaut a cântat Zacharias Tarpagos. Ca solist, acesta a apărut în locații importante din întreaga lume, precum Symphony Hall din Boston, Opera City Concert Hall din Tokyo, Queen Elizabeth Hall din Londra și multe altele.

De asemenea, în program au apărut lucrări de Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Manolis Kalomiris și alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window