Noutati|

Elevii de la CNMV Ploiești, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare

Colegiul Național “Mihai Viteazul” se mândrește cu rezultate impresionante la olimpiadele școlare, elevii obținând calificări la fazele naționale. De-a lungul ultimelor două luni, elevii colegiului care au participat  la olimpiade din diverse domenii, precum geografie și neogreacă, dar și la științele exacte, unde competiția dintre concurenți crește, cum ar fi informatica, matematica și fizica, au obținut numeroase premii.

Pregătiți de profesori dedicați, elevii Colegiului Național “Mihai Viteazul” au obținut rezultate de excepție la etapele județene ale olimpiadelor școlare. Cu adevărat remarcabilă este situația calificărilor la fazele naționale, CNMV mândrindu-se cu un număr impresionant de elevi care vor participa la etapele pe țară ale olimpiadelor.

Iată o listă cu elevii care au obținut rezultate la faza județeană și s-au calificat la faza națională:

  • Olimpiada de matematică

La această olimpiadă școlară, elevii de la Colegiul National “Mihai Viteazul” au obținut cele mai multe calificări la națională. Acestea au fost 13 la număr și aparțin elevilor din clasele VI-XI, pregătiți de mai mulți profesori dedicați muncii lor.

  • Olimpiada de fizică

La această olimpiadă școlară au fost, de asemenea, rezultate dominante la număr din CNMV Ploiești. Din 17 elevi din lotul județean de fizică, 9 provin din CNMV.  Lotul județean este format și din elevi ai CNILC, dintre care 5 sunt calificați la etapa națională.

  • Olimpiada de geografie

La olimpiada de geografie, un domeniu divers, au fost obținute rezultate impresionante și calificări la etapa națională. Printre acestea se numără și punctaje de 98 și 90 de puncte, aparținând elevilor din CNMV Ploiești.

  • Olimpiada de biologie

Elevii din CNMV au participat în număr mare la această olimpiadă, majoritatea obținând premii. În total, 8 elevi s-au calificat la etapa națională, fiind pregătitți de profesoarele Marin Ana și Miricel Florina. Etapa națională se va ține la Sibiu.

  • Olimpiadele de germană de limba engleză.

Etapa județeană nu a fost un obstacol prea mare pentru elevii prahoveni, aceștia obținând punctaje care arată nivelul ridicat de germană pe care îl au, cum ar fi B1, B2 și chiar C1. Olimpiada de limba engleză, din cauza numărului foarte mare de participanți din fiecare an, a avut o etapă în plus, etapa pe școală. Punctajul minim pentru calificarea la etapa națională a fost de 95 de puncte.

  • Olimpiadele de lingvistică și limba și literatura română

Olimpiada de lingvistică, desi este o materie grea care necesită logică, a avut mai mulți elevi prahoveni care au obținut premii și calificarea la națională. La fel a fost și în cazul olimpiadei de limba și literatura română, care a avut 9 elevi calificați la etapa națională numai din CNMV.

Situația prahoveană la calificarea la etapa națională este una de excepție care nu ar fi fost posibilă fără pasiunea și dedicația elevilor care au participat la aceste competiții, precum și a profesorilor îndrumători. Mult succes în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window