Noutati|

Vrei să studiezi în străinătate? Știi ce te așteaptă din punct de vedere cultural pe viitor?

Studiul în străinătate poate fi o experiență cu adevărat transformațională, oferindu-ți oportunitatea de a-ți dezvolta abilitățile academice, de a cunoaște o cultură nouă și de a-ți lărgi orizonturile personale. Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de această oportunitate, este crucial să înțelegi importanța diferențelor culturale și să dezvolți inteligența culturală. Echipa noastră vă invită să vă alăturați unui atelier special conceput pentru a vă pregăti pentru viitoarea voastră experiență de studiu internațional.

Atelierul nostru va avea loc în perioada 19-20 octombrie 2023 și este destinat elevilor din clasele a 11-a și a 12-a care se pregătesc pentru imersiunea într-o cultură diferită. Cu toții știm că fiecare țară și cultură are propriile sale norme, valori și obiceiuri, iar înțelegerea acestor aspecte este esențială pentru a vă integra cu succes și a vă bucura de experiența voastră de studiu în străinătate.

De ce este important să dezvoltați inteligența culturală? Pentru început, vă ajută să comunicați mai eficient cu oameni din diferite medii culturale, să evitați stereotipurile și să construiți relații solide. De asemenea, vă ajută să vă adaptați mai ușor la stilul de viață, la sistemul de învățământ și la locurile de muncă din țara gazdă. Cu o inteligență culturală crescută, sunteți mai pregătiți să vă rezolvați provocările și să vă bucurați de toate avantajele unei experiențe de studiu internațional reușite.

Proiectul “STEAM – o lume creativă prin tehnologie și artă” este un program educațional care ne inspiră să gândim mai larg și să îmbinăm știința și arta. Cu o astfel de abordare holistică, tinerii pot explora noi orizonturi și pot descoperi conexiuni neașteptate între aceste două domenii aparent diferite.

Fondul Prahova pentru Educație, ediția a 11-a, este un exemplu de implicare comunitară și sprijin financiar pentru proiecte educaționale. Acest program, coordonat de Fundația Comunitară Prahova și finanțat de către OMV Petrom, împreună cu contribuția Grup Feroviar S.A., Poerner România, Vadeco și Rohrer Servicii Industriale, are misiunea de a susține inițiativele educaționale dezvoltate de organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.

Dacă sunteți elev în clasele a 11-a sau a 12-a și vă pregătiți pentru o experiență de studiu în străinătate, atelierul nostru vă poate oferi instrumentele necesare pentru a vă aborda această aventură cu încredere și succes. Vă încurajăm să vă alăturați acestui eveniment și să vă pregătiți pentru viitorul vostru cultural și academic într-un mod informat și înțelept.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window