Noutati|

Tabăra Internațională de Sculptură Monumentală Contemporană – O Lună de Creație la Ploiești

În inima orașului Ploiești, un simpozion de artă la cioplirea marmurei a adus împreună sculptori din întreaga lume pentru a da viață viziunii lor artistice. “Tabăra Internațională de Sculptură Monumentală Contemporană – Ploiești 2023”, o inițiativă susținută de Ministerul Culturii și parte din ambițiosul proiect de a transforma orașul într-un muzeu în aer liber, a fost gazda creativității și măiestriei sculptorale pentru o întreagă lună, începând cu 21 octombrie până pe 19 noiembrie 2023.

Organizată de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești, în colaborare cu o plajă largă de instituții locale, inclusiv Primăria și Consiliul Județean Prahova, tabăra a reunit zece artiști din colțuri diverse ale globului: Spania, Turcia, Japonia, Serbia, Danemarca, Moldova, Georgia, Bulgaria și, bineînțeles, România. Acești maestri ai dăltuirii au avut la dispoziție blocuri masive de marmură de Rușchița pentru a transforma blocurile brute în opere de artă care vor îmbogăți patrimoniul cultural al Ploieștiului.

Evenimentul a fost găzduit de Parcul Municipal Vest și s-a desfășurat sub semnul motto-ului „Nu există patriotism fără patrimoniu”, un îndemn la aprecierea și conservarea artei și culturii naționale. Printre sculptorii care au contribuit la acest peisaj cultural se numără Laurențiu Mogoșanu și Nicolae Ovidiu Popa din București, Florin Strejac din Târgu-Mureș și Narcis Straton din Iași.

În timp ce ciocanele și dălțile sculptorilor au rezonat prin spațiul deschis al parcului, Ploieștiul a fost martor la o transformare artistică, unde marmura a prins formă și viață. Această tabără de sculptură nu a fost doar un atelier de lucru, ci o celebrare a dialogului intercultural și a expresiei artistice libere. Operele rezultate vor sta ca martori ai talentului și pasiunii, întruchipând spiritul și diversitatea comunității artistice internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window