Secret Santa – Sunteți pregățiți să vină Moșul?
Secret Santa a devenit o tradiție populară în multe părți ale lumii, inclusiv în România. În cadrul comunităților de prieteni, colegi de muncă sau chiar în familie, oamenii adoptă această tradiție pentru a aduce un strop de fericire și surpriză în perioada sărbătorilor.
Istoria Secret Santa-ului
De-a lungul timpului au existat numeroase tradiții asemănătoare Secret Santa-ului care aveau același principiu: schimbul de cadouri într-un grup, o familie sau o comunitate într-un mod anonim. În Scandinavia avem tradiția suedeză “Julklapp”, în Germania, „Wichteln”, iar în Marea Britanie avem “Kris Kringle”. Toate au nume diferite, însă acelasi scop: să aducă zâmbete pe fețele participanților și să promoveze generozitatea, bunătatea și spiritul sărbătorilor.
În România, această tradiție a luat amploare în ultimii ani, odată cu apariția influenței prevalente a culturii occidentale în teritoriul țării noastre. Este un obicei foarte popular în rândul tinerilor care preferă să facă acest schimb de cadouri pentru a profita de „un al doilea Crăciun” alături de prieteni și de colegi.
De asemenea, pentru a mai schimba lucrurile, multe grupuri aleg să joace diferite joculețe pentru a ghici de la cine au primit darul.
Dar ce se întâmplă dacă nu știi ce să-i cumperi persoanei pe care ai tras-o la sorți?
Chiar dacă nu cunoșți persoană destul de bine, există opțiuni pentru toată lumea. Printre cele mai universale cadouri: căni, papuci, pături, lumânări, căciuli, mănuși, cărți, fulare sau dulciuri (cu tematică de Crăciun, bineînțeles).
În final, această experiență poate fi benefică pentru a-ți cunoaște mai bine apropiații și pentru a-i putea surprinde cu un cadou oferit din inima. La urma urmei, Crăciunul este despre dăruit bucurie, nu-i așa?