Șansa la educație în grădinițele din Prahova
Pentru o dezvoltare armonioasă a copilului este necesar să se asigure condițiile necesare desfășurării primelor clipe ale micuților în sistemul de învățământ românesc. Formarea viitorilor cetățeni ai României constituie o preocupare pe care conducătorii statului ar trebui să o aibă.
La nivel județean, în comuna Filipeștii de Pădure, s-a observat o problemă ce periclitează formarea preșcolarilor din zonă: lipsa unui spațiu pentru desfășurarea activităților educaționale non-formale, cât și de formare a părinților. În plus, a fost remarcată și lipsa activității parentale în evenimentele desfășurate de grădiniță.
Astfel, circa 100 de preșcolari de la Grădinița cu program prelungit nr.2 Filipeștii de Pădure vor participa la diverse ateliere educaționale non-formale de dezvoltare personală în spațiul grădiniței, care va fi amenajat prin Fondul Prahova pentru Educație, ediția a II-a.
Proiectul „Educația e șansa mea!” este unul dintre cele 11 proiecte câștigătoare în ediția a II-a a Fondului Prahova Pentru Educație, proiect ce a primit o finanțare de 82.247 lei și are ca scop principal modernizarea spațiului educațional neutilizat al grădiniței, destinat desfășurării unor ateliere educaționale non-formale și de dezvoltare personală pentru peste 100 preșcolari, urmărindu-se reducerea analfabetismului în rândul preșcolarilor și părinților prin îmbunătățirea climatului socio-emotional și socio-cultural, combaterea abandonului școlar și prevenirea acestui fenomen prin implicarea a 100 de preșcolari proveniți din medii vulnerabile în ateliere educationale non-formale, desfășurate pe parcursul proiectului și pregătirea acestora pentru înscrierea cu succes în noua etapă a vieții lor, ciclul primar.
Acest fond al educației, Fondul Prahova pentru Educație, ediția a II-a este un program de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitară Prahova, finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Grup Feroviar Român, Poerner România, Vadeco, Rohrer Servicii Industriale pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.
Prin urmare, cei 100 de preșcolari din Filipeștii de Pădure vor beneficia de un cadru normal de învățare, punându-se bazele unei gândiri potrivite, cu principii și maniere și pregătiți pentru noi orizonturi.