Noutati|

Proiectul Centrul de Educație Antreprenorială va fi implementat de Asociația Act for Tomorrow, în parteneriat cu PTIR (Parteneriatul pentru Tineret în România) și BIZZ.CLUB Ploiești Networking, cei doi parteneri aducând valoare proiectului prin experiența lor în domeniul antreprenoriatului și oferă sprijin în realizarea obiectivelor propuse. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG by Kaufland și este o inițiativă inovatoare, care urmărește să ofere un mediu propice pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale și promovarea spiritului întreprinzător în rândul tinerilor și adulților. Elementul distinctiv și de noutate al acestui centru constă în abordarea sa holistică și integrată, care combină teoria cu practica și oferă o gamă largă de resurse și servicii inovatoare. Un alt aspect inovator al Centrului de Educație Antreprenorială este focusul său pe promovarea unui mindset antreprenorial și a competențelor cheie asociate.

Nevoia identificată pentru implementarea acestui proiect este lipsa unei educații antreprenoriale adecvate și a unui mediu propice pentru dezvoltarea spiritului întreprinzător în rândul tinerilor. O mare parte din populație nu beneficiază de acces la resurse, informații și sprijin necesare pentru a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și pentru a-și transforma ideile în afaceri de succes. Această lacună duce la  subutilizarea potențialului de inovare și la lipsa de dezvoltare economică. Doar 10% din cei 1,22 de mi­lioane de acţionari ai companiilor locale sunt tineri cu vârste până în 29 de ani, respectiv în jur de 121.000 de antreprenori, în scădere cu 8% faţă de august 2013, arată o analiză ZF pe baza datelor de la ONRC.

Scopul proiectului este de a dezvolta și promova competențele antreprenoriale în rândul tinerilor, creând un mediu propice pentru dezvoltarea și implementarea ideilor antreprenoriale, vizând creșterea gradului de conștientizare și implicare în antreprenoriat a tinerilor și furnizarea de resurse și sprijin pentru dezvoltarea afacerilor acestora.

Grupul țintă al proiectului cuprinde tineri dornici de a dezvolta abilități antreprenoriale și de a iniția sau dezvolta propria afacere. Acesta include tineri în căutarea unei alternative, precum și grupuri vulnerabile care caută independență financiară. Proiectul vizează un număr de 20 de tineri din zona metropolitană Ploiești ca beneficiari direcți care să vină fizic la activități. Aceștia vor fi implicați în proiect prin intermediul prezentărilor și activităților organizate. Proiectul se va desfășura în localitățile din zona metropolitană Ploiești, orașul nostru purtând titlul de Capitala Tineretului din România pentru anul 2024.

Prin participarea la program, se așteaptă o creștere semnificativă a nivelului de cunoștințe și abilități antreprenoriale ale participanților. Centrul va oferi consultanță și sesiuni de mentorat participanților, sprijinindu-i în dezvoltarea și gestionarea afacerilor lor și va încuraja generarea de idei inovatoare și colaborarea între participanți și mediul de afaceri. Acest lucru va fi măsurat prin numărul de idei generate și testate în cadrul laboratoarelor de inovație.

 

27 august 2023

Ionuț Urzeală – Responsabil Comunicare și Promovare Proiect Centrul de Educație Antreprenorială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window