Noutati|

Protest pentru Dreptate – 2 Mai

Context
Anul trecut, Vlad Pascu a provocat un accident soldat cu două victime decedate, în stațiunea 2 Mai, sub influența drogurilor. El a intrat cu mașina într- un grup de opt tineri.
Acuzațiile sunt:

• ucidere din culpă
• vătămare corporala din culpă
• conducerea unui vehihul sub influența alcoolului/ drogurilor
• părăsirea locului accidentului

Însă, în urma acestor acuzații și în ciuda gravității cazului, acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare dintre care unul deja a executat, fiind în arest preventiv din august 2023.

Invitație la protest
,,Invitație la Protest pentru Dreptate – Justiție pentru Victimele din 2 Mai omorâte de către șoferul drogat și băut.

Dragi prieteni,

Vă scriu astăzi cu inima îndurerată și cu determinare în suflet pentru a vă invita să vă alăturați mișcării noastre pentru dreptate și justiție. În urma tragicului eveniment din 2 Mai, doi tineri au fost răpuși de un șofer care era sub influența drogurilor și alcoolului. Mai îngrijorător este faptul că, în ciuda gravității crimei sale, acesta a fost condamnat la doar cinci ani de închisoare dintre care unul deja a făcut. Este inacceptabil ca o astfel de nedreptate să rămână necontestată. Dorim să aducem în atenția publicului această situație și să cerem o pedeapsă adecvată pentru vinovatul acestui act oribil. Vă invităm să ne alăturăm în solidaritate la protestul nostru pentru dreptate, care va avea loc în centru Ploiești în data de 19.04.2023 începând cu ora 19:00. Prin prezența noastră și prin vocea noastră colectivă, putem să cerem schimbarea și să susținem familiile îndurerate în căutarea lor de justiție. Haideți să ne unim și să arătăm că comunitatea noastră nu tolerează astfel de injustiții și că suntem hotărâți să luptăm pentru un sistem legal mai corect și mai echitabil. Vă rugăm să răspândiți acest mesaj și să vă alăturați nouă în lupta pentru dreptate. Sper ca nu am deranjat cu acest mesaj pe nimeni și sper să ne strângem cat mai mulți.’’, este mesajul organizatorilor, pe rețelele de socializare.

Deasemenea, s-a realizat si un grup de whatsapp, pentru a face comuniarea dintre cei ce vor să participe eficientă
(link-ul pentru grup: https://chat.whatsapp.com/GmeJ4ZT0AzF4JQdy1sCXNOhttps://chat.whatsapp.com/GmeJ4ZT0AzF4JQdy1sCXNO)

Protestul are aprobarea Comisiei pentru Avizarea Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice

Se va desfășura pe data de 19.04.2024, vineri, în Parcul Mihai Viteazul Ploiești, în fața statuii domnitorului. Se va desfășura între orele 19.00- 22.00.


Interviu cu organizatoarea, Țane Clara Andreea, studentă în cadrul facultății UPG- LS:
Ce v-a motivat să luați această inițiativa?

,,Motivația pentru inițiativa de a protesta în urma unui astfel de eveniment este indignarea față de sistemul judiciar și dorința de a atrage atenția asupra necesității unei justiții echitabile. În fața acestui act de curaj și unitate, ne rugăm ca autoritățile noastre să asculte și să acționeze cu decență și responsabilitate. O societate în care inechitatea este tolerată nu poate fi niciodată una în care să trăim în siguranță și în armonie.
încadrarea juridică pe care doamna „judector” Ancuta loana Popoviciu a considerat-o potrivită, a fost ca o lovitura suplimentară pentru comunitatea noastră îndurerată. Cinci ani de închisoare – o pedeapsă care pare inadecvată față de pierderea ireparabilă a celor doi tineri și față de suferința pe care o simt familiile lor.’’

Cum credeți că va decurge protestul?

,,Să fim glasul celor care nu mai sunt, să luptăm pentru un viitor în care dreptatea să nu mai fie doar un vis. ’’

Vă așteptați la rezultate notabile în urma protestului?

,,Noi sperăm să se obțină schimbări notabile în urma protestului, însă rezultatele exacte depind de mai mulți factori, însă știu ca noi o să fim schimbarea. ’’

Cam câți oameni preconizați că vor fi prezenți?

,,Cu privire la prezența la protest, estimările pot varia și pot fi influențate de mai mulți factori, cum ar fi mobilizarea comunității și dimensiunea suportului public. Însă sperăm să fim în număr cat mai mare. În momentul acesta ne confruntăm cu demersurile legale pentru această manifestare, cererile au fost trimise însă fără răspuns.’’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window