Noutati|

Ce rol valoros au atelierele de orientare în carieră pentru elevi?

Mulți elevi și-au pus întrebări legate de viitorul lor și de studiile pe care vor să le urmeze după terminarea liceului, iar aceștia au nevoie de ajutor și de informații precise din diferite domenii și de modele care să-i îndrume și să-i încurajeze.

Marți, 13 februarie 2024, elevii de clasa a X-a și a XI-a ai Colegiului Național ,,Alexandru Ioan Cuza’’ Ploiești au participat la un eveniment intitulat ,,Orientare în carieră’’, propus de doamna profesor Elena – Adelina Venete şi susținut de Miruna Constantin.

Miruna este o tânără cofondatoare a VSSIA (,,Vreau să studiez în America’’), organizație ce s-a extins și prin VSSIE (,,Vreau să studiez în Europa’’), care conține programe de consiliere pentru facilitarea procesului de aplicare la facultățile din SUA, respectiv cele din Europa. Alături de echipa sa, le oferă elevilor români sprijin în accesarea burselor și a finanțărilor pentru facultățile din străinătate și șansa de a-și urma visurile.

Astfel, a susținut un workshop prin care le-a atras atenția tinerilor, oferindu-le acces gratuit la informații valoroase despre diverse oportunități legate de studiul din străinătate, despre importanța scrierii unui CV corect și a înțelegerii priorităților în privința viitorului. S-a creat o interacțiune plăcută, iar prin intermediul unei platforme online, elevii au selectat câte un domeniu preferat și o țară țintă, urmând ca Miruna să le ofere sfaturi și să-și împărtășească experiență sa din cadrul Universității Bentley din SUA.

Misiunea acestui ONG se concentrează pe accesibilitate, excelență în educație, respect și reprezentarea României în străinătate.

Cuziştii au fost fascinați de oportunitățile propuse și de devotamentul Mirunei spre sprijinul lor, urmând semnarea unui acord de parteneriat, încheiat între Asociația ,,Volo Studere (Vreau să Studiez)’’, reprezentată de cofondatoarea Miruna Constantin și Colegiul Național ,,Alexandru Ioan Cuza’’, reprezentat prin Doamna Director Rodica Popescu. Acest parteneriat are drept scop promovarea activităților extrașcolare și încurajarea parcursului academic prin diverse workshopuri educative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window