Noutati|

Kamala Harris, discurs plin de hotărâre şi speranță după înfrângerea în cursa prezidențială

La aproape 24 de ore după înfrângerea în cursa prezidențială din 2024, Kamala Harris a reapărut în public, susținând un discurs emoționant la Universitatea Howard din Washington D.C., în fața susținătorilor săi. Deși vizibil dezamăgită de rezultat, Harris a transmis un mesaj de recunoștință, optimism și hotărâre, reafirmându-și angajamentul față de principiile și valorile pentru care a luptat în campanie.

Cu un zâmbet larg și mâinile ridicate, Harris le-a mulțumit celor prezenți pentru loialitate și susținere, exprimându-și recunoștința față de toți cei care au contribuit la campania sa: „Vă mulțumesc tuturor! Și permiteți-mi să spun, vă iubesc și eu. Așadar, permiteți-mi să spun că astăzi inima mea este plină. Inima mea este plină de recunoștință pentru încrederea pe care mi-ați oferit-o. Plină de iubire pentru țara noastră și plină de hotărâre.”

Referindu-se la rezultatul alegerilor, Harris a vorbit deschis despre dezamăgirea sa, dar și despre angajamentul față de idealurile democrației: „Rezultatul acestei alegeri nu este ceea ce ne-am dorit. Nu este ceea ce am luptat pentru a obține. Nu este ceea ce am votat, dar auziți-mă când vă spun, lumina promisiunii Americii va continua să strălucească mereu — atâta timp cât nu renunțăm niciodată și atâta timp cât continuăm să luptăm.”

Kamala Harris a recunoscut și rolul esențial al democrației americane în a asigura un transfer pașnic al puterii, dezvăluind că a purtat o discuție telefonică cu Donald Trump pentru a-l felicita pentru victorie și a asigura o tranziție liniștită: „Mai devreme, am vorbit cu președintele ales Trump și l-am felicitat pentru victorie. I-am spus, de asemenea, că vom ajuta echipa sa în tranziție și că ne vom angaja într-un transfer de putere pașnic. Un principiu fundamental al democrației americane este că, atunci când pierdem o alegere, acceptăm rezultatele. Acest principiu, la fel de mult ca oricare altul, distinge democrația de monarhie sau tiranie și oricine dorește să aibă încrederea publicului trebuie să-l respecte.”

Ea a continuat, reafirmându-și loialitatea față de Constituția Statelor Unite și angajamentul de a continua lupta pentru drepturile fundamentale ale americanilor: „Datoria noastră de loialitate nu este față de un președinte sau de un partid, ci față de Constituția Statelor Unite și loialitatea față de conștiința noastră și față de Dumnezeu. Alianța mea cu toate trei este motivul pentru care mă aflu aici să spun că, deși cedez în această alegere, nu cedez în fața luptei care a animat această campanie, lupta pentru libertate, pentru oportunitate, pentru echitate și demnitatea tuturor oamenilor.”

Kamala Harris a subliniat și angajamentele față de probleme importante din societatea americană, incluzând drepturile femeilor, violența armată și apărarea valorilor democratice: „Nu voi abandona niciodată lupta pentru un viitor în care americanii își pot urmări visele, ambițiile și aspirațiile. Unde femeile din America au libertatea de a lua decizii cu privire la propriul corp și nu au guvernul care să le dicteze ce să facă. Nu vom renunța niciodată la lupta de a proteja școlile și străzile noastre de violența armată. Și America, nu vom renunța niciodată la lupta pentru democrația noastră, pentru statul de drept, pentru justiție egală și pentru ideea sacră că fiecare dintre noi, indiferent cine suntem sau de unde pornim, are anumite drepturi și libertăți fundamentale care trebuie respectate și apărate.”

În finalul discursului, Harris a transmis un mesaj motivațional, îndemnându-i pe susținători să rămână uniți și determinați să construiască o societate mai justă: „Și vom continua să purtăm această luptă în cabinele de vot, în tribunale și în spațiul public. O vom purta și în moduri mai tăcute, în felul în care trăim viețile noastre. Tratându-ne unii pe alții cu bunătate și respect, privind în ochii unui străin și văzând un vecin, folosindu-ne întotdeauna forța pentru a ridica oamenii, pentru a lupta pentru demnitatea pe care toți oamenii o merită.”

A încheiat discursul cu o notă de speranță, citând o zicală plină de simbolism: „Există o zicală pe care un istoric a numit-o cândva o lege a istoriei, valabilă în fiecare societate de-a lungul vremurilor. Zicala este că doar când este suficient de întuneric poți vedea stelele. Știu că mulți oameni simt că intrăm într-o perioadă întunecată, dar, spre binele tuturor, sper că nu este cazul, dar iată cum stau lucrurile. America, dacă va fi așa, să umplem cerul cu lumina unui miliard de stele strălucitoare — lumina optimismului, a credinței, a adevărului și a serviciului și fie ca această lucrare să ne călăuzească, chiar și în fața obstacolelor, spre promisiunea extraordinară a Statelor Unite ale Americii.”, iar în „Vă mulțumesc tuturor. Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze și fie ca Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii. Vă mulțumesc tuturor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window