Noutati|

Învățare și Toleranță: Seminarul AHEAD din Sinaia Schimbă Percepții

Între 28 august și 1 septembrie 2023, Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești și Asociația ARESEL pun în mișcare un seminar cu impact major împotriva demersului de ură în cadrul proiectului Against Hate speech towards Roma Community, Migrants, Ethnic minorities and Any vulnerable groups Discrimination – AHEAD. Acest proiect inovator și gratuit primește sprijinul financiar al Comisiei Europene prin intermediul programului ERASMUS-YOUTH-2021-CB și aduce împreună elevi și studenți din Prahova într-o activitate deosebită desfășurată la Sinaia.

Seminariul așteaptă prezența a 20 de studenți motivați pentru a promova diversitatea și toleranța. Indiferent de domeniul lor de studiu, acești tineri dornici de schimbare doresc să își folosească energia și perspectiva pentru a contribui la crearea unei lumi în care fiecare individ să fie apreciat și respectat. Această 

activitate este deschisă atât la nivel național, cât și internațional, oferind participanților o oportunitate unică de a se implica în lupta împotriva discriminării și a discursului de ură. Aici, ei au ocazia de a dobândi abilități și cunoștințe vitale în domeniul promovării egalității și a eliminării stereotipurilor negative.

Un aspect deosebit al acestui seminar este colaborarea cu vorbitori internaționali din Italia, inclusiv profesori de la prestigioasa Universitate din Bari. Acești experți împărtășesc perspective inovatoare privind metodele de învățare și strategiile educaționale, cu scopul de a contracara și de a elimina orice forme de discriminare bazată pe rasă sau origine etnică. Seminarul este conceput pentru a promova o mai mare înțelegere și respect între culturi și pentru a contribui la construirea unei societăți mai incluzive și mai echitabile pentru toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window