Noutati|

Se redă startul înscrierilor AUSF!

Ca la fiecare 3 luni, Asociația “Un Strop de Fericire” dă start înscrierilor în programul “Școala Pentru Viață”, un program dedicat tinerilor din învățământul liceal, menit să îi ajute să se dezvolte pe plan personal.

Asociația „Un Strop de Fericire” (AUSF) este o organizație nonprofit care crede în schimbarea lumii prin implicare, educație și prin puterea tinerilor. De 11 ani, în județul Prahova, asociația susține prin programele ei educația și spiritul antreprenorial, creează pentru tineri oportunități de învățare practică și implicare în comunitate.

Prin intermediul unui program inovator ce completează educația formală (cunoștințele acumulate la școală), programul „Școala Pentru Viață” își propune să consolideze încrederea în sine și să dezvolte competențe esențiale pentru o viață independentă și integrarea într-o piață a muncii contemporană. Programul pune accent pe respectarea individualității fiecărui participant, descoperirea talentelor și valorilor proprii, precum și pe crearea de oportunități pentru exersare și experimentare.

Principalele teme abordate în acest program sunt: educație financiară, antreprenoriat, cetățenie activă și instrumente de acțiune, educație de mediu, leadership, cum să îți construiești un CV și cum se desfășoară un interviu de angajare, public speaking, orientare în carieră, noțiuni digitale și STEAM (science, technology, engineering, arts and mathematics).

Ce beneficii oferă programul „Școala Pentru Viață“ ?

  1. Dezvoltare personală: Participanții își descoperă și valorifică abilitățile și cunoștințele, depășind propriile limite prin activități interactive și experiențe diverse de învățare.
  2. Orientare în carieră: Cu sprijinul mentorilor din cadrul AUSF, profesioniști din diferite domenii, tinerii explorează opțiuni de carieră și învață să își valorifice competențele în contextul actual al pieței muncii.
  3. Învățare practică și nonformală: ȘPV oferă oportunități de învățare activă, prin jocuri, activități dinamice și metode interactive.
  4. Voluntariat: AUSF încurajează tinerii să contribuie activ la comunitate, implicându-se în proiecte cu impact.
  5. Comunitate: Asociați oferă un spațiu în care tinerii cu interese comune pot crește împreună, dezvoltând prietenii și legături.

Iată cum arată un exemplu de program săptămânal din cadrul ȘPV:

Activitățile din cadrul programului se desfășoară online sau la sediul asociației. Pentru ca participanții să își poată elibera certificatul la finalul programului, aceștia trebuie să îndeplinească:

  • Minimum 100 de ore de activități;
  • Minimum 20 de ore de voluntariat;
  • Un checklist primit de la asociație.

Înscrierile sunt deschise până pe 10 decembrie și se pot face pe pagina de Instagram a asociației, @unstropdefericire, sau pe linkul:

https://docs.google.com/forms/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window