Noutati|

Interviu cu Mădălin Chivu, fondatorul noului ONG „Green Youth”

Green Youth este o nouă asociație de tineret și mediu din Prahova, care își propune să aducă un impact pozitiv pentru dezvoltarea comunitară cu accent pe sustenabilitate.

Mădălin Chivu, fondatorul ONG-ului  „Green Youth”, a acordat, în exclusivitate, un interviu redacției „Ploieștiul Nostru”.

  1. Cum a luat naștere „Green Youth”?

„Eu practic voluntariatul din 2017 și mi-a plăcut întotdeauna această formă de implicare. Ideea de a porni un ONG o am de mai mult timp, dar am fost motivat să demarez procedura de înființare atunci când am găsit acei oameni minunați care au fost lângă mine și m-au susținut în acest demers. Am început să mă interesez de procedură din luna ianuarie 2024, să caut denumire disponibilă, iar pentru că am vrut să fie în limba engleză am avut câteva probleme cu traducerea legalizată și autorizată, abia după un an a luat ființă și asociația.”

  1. Care este scopul acestui ONG? Există multe ONG-uri asemănătoare, cu ce se diferențiază „Green Youth”?

Misiunea Asociației «Green Youth» este de a educa, inspira și mobiliza tinerii pentru a deveni agenți ai schimbării în comunitate și pentru un viitor sustenabil. Ne diferențiem prin faptul că punem accent pe tineri, care nu sunt doar viitorul, ci și prezentul, pentru a crea o comunitate unită, prosperă, altruistă, cu simț civic, orientată către sustenabilitate și o economie circulară.

  1. Care consideri că este principala problemă cu care orașul nostru, Ploiești, se confruntă și ce soluții ar putea fi aplicate pentru a aduce o schimbare?

„Am început să fim tot mai individualiști, superficiali, egoiști și asta văd că ar fi principala problemă, nu doar în Ploiești, ci în întreaga lume. Lucrurile acestea vor genera repercusiuni asupra generațiilor viitoare, iar dacă nu începem să le conștientizăm, este posibil ca în viitor să nu se mai poată remedia lucrurile și să se ajungă la o catastrofă. Alte probleme care se încearcă a fi ignorate sunt invidia și disensiunile dintre ONG-uri. ONG-urile de astăzi se concentrează mai mult pe a pune bețe în roate celorlalte. Atunci când vor înțelege că în acest domeniu nu ar trebui să existe concurență, ci parteneriate și susținere reciprocă, atunci vom avea un impact comun mai mare și vom ajunge la adevăratul potențial.”

  1. Cum poate comunitatea să se implice în acest proiect?

Încurajăm implicarea în orice formă de voluntariat. Este important să înțelegem că o asociație sau un grup de inițiativă se formează atunci când se identifică o problemă care nu poate fi rezolvată de o singură persoană. De aceea, sub un scop comun, se alătură acele persoane care vor să ia inițiativă și rezonează cu obiectivele grupului sau asociației. Ne-ar ajuta enorm să ne urmărească activitatea și să ne susțină pe paginile de socializare, să distribuie informațiile pentru a afla și alte persoane despre inițiativele noastre, iar atunci când simt și doresc să se implice, se pot alătura evenimentelor organizate de noi.”

  1. Cum îşi începe ONG-ul activitatea, care sunt primele obiective?

Ne dorim să mobilizăm tinerii și comunitățile pentru a proteja mediul, a promova sustenabilitatea și a construi un viitor mai verde. În acest sens vom avea activități diverse, pe toate domeniile de interes pentru tineri, dar cu accent pe sustenabilitate și grijă pentru natură. Am început deja cu o primă activitate, pe 1 martie, unde am marcat începutul primăverii și începutul implicării noastre în comunitate. Am împărțit mărțișoare handmade, realizate de voluntarii noștri, doamnelor și domnișoarelor din Ploiești.”

„Credem că viitorul planetei depinde de acțiunile noastre din prezent, iar fiecare dintre noi are puterea de a face o schimbare reală!”, transmite ONG-ul „Green Youth”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window