Noutati|

Ediția de Iarnă a DumBRAVA Youth Fest Adună Tineretul într-un Spirit de Inovație și Comunitate

Pe data de 4 ianuarie 2024, comuna Dumbrava a fost gazda ediției de iarnă a DumBRAVA Youth Fest, începând cu ora 13:30 la Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae”. Urmând valul de entuziasm stârnit de ediția de vară, evenimentul a invitat tinerii din Dumbrava și din comunele învecinate să se bucure de o zi plină de activități interesante și interactive.

Festivalul a debutat cu un panel intitulat „Tinerii din mediul rural în contextul alegerilor din 2024”. Acesta a oferit o platformă de dialog între tinerii din mediul rural și reprezentanții autorităților publice, concentrându-se pe identificarea nevoilor specifice tinerilor și pe strategiile de suport pe care autoritățile le pot oferi în contextul alegerilor din 2024. Această dezbatere face parte din proiectul RITM UP, implementat de European Youth Village în colaborare cu Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Dumbrava și Rețeaua Informală a Tinerilor din Mediul Rural, având sprijinul programului Erasmus Plus. Participanții cu vârste între 13-30 de ani au primit un certificat Youthpass, recunoscut la nivel european, pentru implicarea lor în această dezbatere. Invitația la dezbatere s-a adresat tinerilor din comuna Dumbrava, dar și celor din regiune, precum și autorităților locale și județene.

Un punct central al festivalului a fost atelierul de dans, condus de Alice Stoica, oferind tinerilor ocazia de a învăța noi stiluri de dans. Dansul, o pasiune împărtășită de mulți dintre participanți, a adus un plus de energie și entuziasm. De asemenea, festivalul a inclus un atelier de IT, facilitat de Eduard Grosu, care s-a concentrat pe teme actuale precum instrumentele digitale și inteligența artificială. Ziua s-a încheiat cu un atelier de waffles, subliniind ideea că gătitul și degustarea împreună a mâncărurilor delicioase sunt activități ce unesc comunitatea, urmat de o proiecție de film care a adunat participanții într-o atmosferă relaxantă și plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window