Noutati|

Învățarea Drepturilor Omului la Centrul de Tineret FNT: Un pas catre cunoastere

În perioada 5-9 septembrie, Centrul de Tineret FNT găzduiește un curs de formare în cadrul proiectului “Educație pentru Drepturile Omului”. Acest curs are ca scop principal familiarizarea a 20 de tineri pasionați cu instrumentele internaționale privind drepturile omului, cu scopul de a le oferi abilitățile necesare pentru a deveni viitori educatori în comunitatea lor.

Proiectul “Educație pentru Drepturile Omului” este un efort semnificativ al Centrului de Tineret FNT de a încuraja înțelegerea și promovarea drepturilor omului în rândul tinerilor din Ploiești și din împrejurimi. Acesta vine în întâmpinarea unei nevoi urgente de educație în domeniul drepturilor omului, care să ajute tinerii să înțeleagă și să apere valorile fundamentale ale unei societăți democratice și juste.

Cursul de formare se desfășoară pe parcursul a cinci zile intense de învățare și implică participanții într-o varietate de activități, precum prezentări, dezbateri, studii de caz și simulări. Cu sprijinul experților în drepturile omului, tinerii vor explora principiile fundamentale ale drepturilor omului, tratatele și convențiile internaționale relevante și mecanismele de apărare a acestor drepturi.

De asemenea, cursanții vor dezvolta abilități de comunicare și de predare pentru a putea susține ateliere și prelegeri în școli, licee sau la Casa Tineretului din Ploiești. Acest aspect este deosebit de important, deoarece transformă participanții în agenți de schimbare și îi încurajează să împărtășească cunoștințele și convingerile lor cu alți tineri din comunitate.

Prin intermediul acestui curs, Centrul de Tineret FNT dorește să creeze o rețea solidă de tineri educați în drepturile omului, care să devină activiști și ambasadori ai drepturilor omului în comunitatea lor. Acești tineri vor juca un rol esențial în educația și conștientizarea publicului asupra problemelor legate de drepturile omului, contribuind astfel la construirea unei societăți mai drepte și mai inclusivă.

Cursul de formare din cadrul proiectului “Educație pentru Drepturile Omului” organizat de Centrul de Tineret FNT din 5-9 septembrie reprezintă un pas semnificativ către crearea unei comunități mai bine educate și conștiente de importanța respectării drepturilor omului. Tinerii participanți, pregătiți în cadrul acestui curs, vor fi gata să inspire și să îndrume alți tineri în direcția unei societăți mai drepte și mai umane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window