Noutati|

Tu ți-ai făcut bagajele? – Descoperim Europa!

Programul DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care oferă tinerilor de 18 ani oportunitatea de a călători prin Europa. Scopul principal al programului este de a permite tinerilor să descopere diversitatea culturală, istorică și naturală a Europei, precum și să promoveze dialogul intercultural și să încurajeze cetățenia europeană activă.

Anul acesta, înscrierile încep pe 16 aprilie 2024 la ora 12:00 (Bruxelles) și se încheie pe 30 aprilie, ora 12:00 (Bruxelles) și se fac prin intermediul platformei DiscoverEU. Odată acceptat, vei putea călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 iulie 2024 și 30 septembrie 2025.

Tinerii selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, care le va oferi acces la reduceri pentru diverse activități culturale, de învățare și sportive, transport local, cazare și masă. De asemenea, aceștia devin ambasadori ai acțiunii DiscoverEU, iar în urma experienței pot alege să prezinte și colegilor din școală de proveniență cum a decurs călătoria.

Care sunt condițiile de participare?

Există trei criterii de eligibilitate:

  • Să te fi născut între 1 iulie 2005 (inclusiv) și 30 iunie 2006 (inclusiv).
  • Să completezi formularul online de înscriere.
  • Să fii cetățean sau rezident într-una din statele membre UE sau una din țările terțe asociate la programul Erasmus+ (Islanda, Macedonia de Nord, Norvegia, Turcia, Serbia, Liechtenstein).

Acest program este deschis tuturor, inclusiv persoanelor care au dizabilități sau diverse probleme de sănătate, pentru care servicii de asistență și sprijin vor fi disponibile la cerere.

Pot călătorii și cu prieteni?

Ai opțiunea să călătorești singur sau să te alături unui grup format din alte patru persoane, cu condiția ca toți membrii să îndeplinească criteriile anterior menționate. Pentru a participa în grup, fiecare membru trebuie să utilizeze codul alocat pentru a completa propriul formular de înscriere.

Pentru mai multe detalii cu privire la acest program, poți accesa pagina DiscoverEU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window