Noutati|

Proiectul „Dăruind, vei dobândi!” revine cu ediția a II-a

Pe data de 25 aprilie, în satul Găgeni, situat în județul Vrancea, a avut loc cea de-a doua ediție a proiectului de voluntariat „Dăruind, vei dobândi!”. Acest proiect este inclus în Calendarul proiectelor de educație extrașcolară județene (CPEEJ 2024) și a fost coordonat de Colegiului de Artă „Carmen Sylva” și Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din municipiul nostru.

Am avut ocazia de a-i lua interviu inițiatorului și coordonatorului de proiect, profesor al Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești, care mi-a mărturisit motivația din spatele acestui proiect, dar și ce sentimente au fost trăite pe parcursul acestuia:

Interviu cu coordonatorul de proiect:

  1. Ce v-a determinat să începeți acest proiect?

„Ideea proiectului a fost provocată de nevoia de a-i ajuta pe copii săraci. Lucrând vreme de 23 de ani într-o școală cu mulți copii nevoiași, am înțeles că prevenirea și reducerea abandonului școlar devenea o problemă nu doar a comunității, ci și a profesorilor.”

  1. Ce dificultăți ați întâmpinat pe parcursul proiectului?

„Din fericire, nu au fost multe obstacole, datorită faptului că unii dintre colegii mei, dar și părinți și copii, m-au susținut, dându-și seama că generozitatea și empatia trebuie exemplificate, și nu prezentate doar ca valori morale.

  1. Cum v-a făcut să vă simțiți această ediție?

„La fiecare participare am trăit aceeași bucurie și satisfacție a lucrului bine făcut. În plus, acțiunea este un exemplu pentru elevii mei și, mai ales, pentru propriul copil.

Scopul proiectului a fost de a oferi ajutor preșcolarilor și școlarilor înscriși în Asociația „Sfânta Sofia-credință, nădejde și dragoste”, fondată de preotul Tudor Marian, aceasta promovând generozitatea, empatia și spiritul de echipă. La activitate au participat elevi, reprezentanții părinților, Teatrul Ancuța Ploiești, care le-a oferit copiilor din localitate un spectacol gratuit, precum și membri ai Palatului Copiilor Ploiești și Grădiniței nr. 1 Găgești.

Cu ajutorul elevilor, al părinților, al școlilor partenere și al sponsorilor, au fost donate alimente, produse de igienă, jucării și bani în contul Asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window