Noutati|

Copiii se Mișcă, Inimile Bat: Povestea din spatele Crossului Inima de Leu

Pentru a sărbători Ziua Mondială a Inimii într-un mod semnificativ și inovator, Lions Club Ploiești, cu ajutorul Clubului Leo Amicis, a organizat un eveniment deosebit numit “Crossul Inima de Leu”. Evenimentul a avut loc în incinta Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Ploiești, servind drept gazdă pentru această inițiativă.

Evenimentul a fost gândit special pentru elevii pasionați de mișcare fizică din clasele gimnaziale și a reușit să adune un număr impresionant de participanți din diverse instituții de învățământ, inclusiv de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială “Sfântul Vasile”. Elevii s-au angajat în competiție cu entuziasm și cu o dorință arzătoare de a câștiga premiile puse în joc, recompense menite să onoreze efortul și rezistența celor mai rapide și mai rezistente copii.

Inițiativa a avut o rezonanță și mai mare datorită faptului că Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, are ca scop principal informarea populației globale despre bolile cardiovasculare, care reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial. În 2023, tema acestei zile a fost “USE HEART, KNOW HEART”, conform informațiilor oficiale de pe site-ul World Heart Federation.

Într-o epocă în care tehnologia și dispozitivele electronice își pun din ce în ce mai mult amprenta asupra copiilor, atrăgându-i în capcana sedentarismului, este esențial să subliniem importanța activităților în aer liber. Acestea nu doar că stimulează dezvoltarea fizică, dar contribuie și la o creștere mentală și emoțională sănătoasă. Evenimente precum “Crossul Inima de Leu” sunt o rază de speranță și un model excelent de implicare comunitară, care merită susținut și replicat în alte comunități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window