Noutati|

Ce este debate-ul si ce beneficii aduce?

Dezbaterea este un act de comunicare sau discuție în care două sau mai multe persoane se gândesc la unul sau mai multe subiecte în care fiecare participant își expune ideile și își apără opiniile și interesele. Această activitate a devenit foarte populară în rândul tinerilor și adolescenților, fiind foarte interesați de aceasta, majoritatea ajungând să o îndrăgeasca.

În perioada adolescenței, tinerii au o personalitate vulcanică și tind să creadă că ei au mereu dreptate, iar dezbaterile îi pot ajuta să-și exprime frustrările, nemulțumirile sau opiniile într-un mod sănătos, fără a afecta negativ alte persoane. Prin astfel de activități tinerii pot avea ocazia de a fi ascultați, deoarece ei ar putea simți că în viața personală, în familie sau cu prietenii nu beneficiază de acest lucru. Totodată, simpla dorință de a-și expune viziunile proprii asupra lumii poate fi un motiv pentru care un tânăr ar trebui să încerce debate-ul.

În Ploiești, exita doua asociatii importante destinate debate- ului:

Asociatia de Educatie Sociala(AES) – reprezinta o organizație non guvernamentală născută din dorința unor tineri implicați în activitatea de dezbateri de a dezvolta această activitate în România, precum și de a se implica în alte proiecte de educație civică, urmărind prin aceasta ca tinerii să fie educați în cel mai autentic spirit democratic, pentru ca generația de mâine să fie una mai tolerantă.

 

Asociația Română pentru Gândire și Oratorie (ARGO) – Misiunea ARGO este răspândirea educației non-formale deliberative ca metodă de lucru cu elevii, studenții și profesorii. Valorile care stau la baza activității noastre sunt etica, toleranța, respectul, spiritul critic și lucrul în echipă. ARGO promovează educația prin dezbateri academice de 20 de ani în Ploiești, de 2 ani în Sinaia și de anul acesta în Târgoviște, printr-o rețea formată din opt cluburi de dezbateri.

Dacă consideri că părerile tale nu se regăsesc în spațiul public, poți deveni chiar tu acela care să le răspândești. Pe lângă aceasta, poți avea oportunitatea de a-ți forma opinii diferite față de cele impuse de societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window