Noutati|

Bursa de valori educaționale revine la Ploiești

Sute de elevi de clasa a VIII-a au participat luni, 20 mai, la deschiderea Bursei de Valori Educaționale 2024, eveniment desfășurat la Palatul Culturii din Ploiești. Zeci de licee din județul Prahova și-au prezentat ofertele educaționale, iar, începând cu marți, 21 mai, simultan cu Bursa de Valori Educaționale, șase universități din țară, inclusiv UPG Ploiești, și-au prezentat oferta educațională pentru elevii de clasa a XII-a.

La Bursa de valori educaționale 2024 au fost așteptați aproximativ 4000 de elevi de clasa a VIII-a din tot județul, evenimentul desfășurându-se pe parcursul întregii săptămâni, în timp ce cele șase universități din țară își vor prezenta oferta educațională de marți, 21 mai, până joi, 23 mai.

Standurile liceelor au mai putut fi vizitate și astăzi, 22 mai, până la ora 16:00, dar mai pot fi vizitate și mâine, joi, 23 mai, între orele 10:00-14:00.

Secțiunea dedicată promovării învățământului universitar s-au desfășurat, și încă se desfășoară, în Sala Marea Unire din cadrul Palatului Culturii Ploiești, unde liceeni au fost invitați să cunoască ofertele educaționale ale următoarelor universități:

  • Universitatea Tehnică de Construcții București
  • Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București
  • Universitatea „Valahia” din Târgoviște
  • Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Transporturi
  • Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța
  • Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești își va prezenta oferta joi, 23 mai, de la ora 12:00.

Anul trecut, 22 de licee și colegii naționale din Ploiești și din județ au participat la Bursa de Valori Educaționale, inclusiv Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești. Anul acesta, reprezentanții colegiului au fost echipele de robotică RO2D2 și BraveBots. Membri echipei RO2D2 tocmai s-au întors din Houston după ce au obținut trei premii importante: Control Award Winner – Ochoa Division, Winning Alliance Captain – Ochoa Division & Finalist Alliance Captain. De asemenea, în perioada 28-30 iunie, echipa va fi prezentă la John Hopkins Applied Physics Laboratory pentru a participa la 2024 Maryland Tech Invitational.

Reprezentanții Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești au fost echipele de robotică InfO(1) Robotics și EasternFoxes iar, pentru majoritatea liceelor și colegiilor au fost prezente Consiliile Școlare ale Elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window