Noutati|

Beneficiile socializării în rândul tinerilor

Socializarea este abiliatea unui individ de a comunica și a forma relații cu persoanele dinr-o comunitate. În cazul tinerilor, aceasta îi ajută să se și dezvolte într-un mod armonios, pe langă celelalte beneficii.

Cultivarea relațiilor sociale este importantă și pentru sănătate, oamenii fiind un bun medicament. Potrivit studiilor, persoanele sociabile sunt mai sănătoase decât cele singuratice, relațiile sociale influențându-le sănătatea fizică și psihică atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

De ce este bine să avem prieteni?

Persoanele care au mulți prieteni sunt mai sănătoase și trăiesc mai mult decât cele singuratice. Potrivit studiilor, izolarea socială poate reprezenta un factor de risc, la toate vârstele, pentru depresie, nevroza, până la deces. De asemenea, relațiile sociale pot îmbunătății sănătatea psihică prin reducerea impactul stresului.

Totodată, lipsa relațiilor sociale a mai fost asociată cu nivele crescute ale markerilor inflamatori și cu mult afecțiuni.

Un alt aspect interesant legat de prieteni este faptul că fericirea și optimismul sunt contagioase. Dacă ai prieteni fericiți, îți cresc șansele să fii fericit și tu. Și mai interesant este ca inversul nu e valabil: să ai prieteni nefericiți nu înseamnă că îți cresc șansele să devii și tu nefericit.

Cum îmi pot face prieteni? Cum pot socializa?

Poate că pentru unele persoane este foarte ușor să socializeze și să își facă prieteni noi, dar pentru unii oameni nu este așa. Astfel că dacă te afli în a doua categorie, trebuie să ai în vedere faptul că dezvoltarea unor relații noi cere un pic de efort.

Chiar dacă ești o fire timidă ar trebui să faci un prim pas. Spre exemplu, când mergi într-un loc public, cum ar fi: prin oraș, la film sau la școală, încearcă sî intri în vorbă cu o persoană și să vă găsiți un punct comun, cum ar fi un hobby. Cei care împărtășesc pasiuni comune vorbesc aceeași limbă și au ideologii asemănătoare.

În acest fel, investind puțin în dezvoltarea unor noi relații, chiar dacă nu este ușor, se vor vedea și beneficiile asupra stării tale din prezent, cât și pentru sănătatea ta pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window