Noutati|

“BE AWARE WEEK” : Lupta împotriva Consumului Nociv în Ploiești

În perioada 2-6 octombrie 2023, Casa de Cultură a Studenților din Ploiești a desfășurat “BE AWARE WEEK”, o inițiativă susținută financiar de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Această campanie a vizat sensibilizarea și combaterea consumului de substanțe nocive precum alcool, tutun și droguri în rândul tinerilor. Programul săptămânal a cuprins o gamă variată de activități, de la seminarii preventive până la reprezentații teatrale.

Pe 2 octombrie, cu ocazia deschiderii anului universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, a avut loc lansarea oficială a proiectului. Următoarea zi, 3 octombrie, a inclus seminarii de prevenție la care au participat elevi de la diferite licee și colegii din Ploiești. Specialiștii Agenției Naționale Antidrog au oferit materiale informative și au coordonat discuții despre pericolele consumului de substanțe nocive.

Campania din 4 octombrie, denumită “Un măr pentru o țigară”, a urmărit promovarea unui stil de viață sănătos în campusul universitar. Studenții au putut schimba o țigară pe un măr, într-un efort simbolic de a sublinia importanța sănătății. Voluntarii au fost amplasați în zone strategice din campus și au oferit informații valoroase despre stilul de viață sănătos.

Pe 5 octombrie, actorii Teatrului Studențesc “Moft” au prezentat piesa “Colivia cu iluzii”, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe tema pericolelor drogurilor, cu invitatul special CONNECT-R.

În încheiere, pe 6 octombrie, s-a organizat “Marșul Antidrog – Pas spre o Viață Sănătoasă”, având ca scop informarea și sensibilizarea comunității cu privire la pericolele consumului de droguri.

Partenerii acestui proiect ambițios au fost Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Agenția Națională Antidrog, Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești și Ploiești, Capitala Tineretului din România 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window