Asociația MasterPeace România, inițiativă impresionantă de Ziua Internațională a Poeziei, împărtășind cultură și zâmbete în comunitatea prahoveană
Joi, 21 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Poeziei, oportunitate de a recunoaște contribuția remarcabilă pe care o are poezia la îmbogățirea culturii.
Asociația MasterPeace România vine cu o inițiativă de excepție pentru ploieșteni: promovarea poeziei, mai ales in rândul tinerilor, prin îmbinarea sa cu unul dintre aspectele îndrăgite de aceștia: florile.
Voluntarii asociației au dăruit comunității cărti impresionante cu poeme celebre specifice literaturii române, alături de flori, simbol al dezvoltării. Mai mult decât atât, tinerii au recitat versuri, demonstrând că mostenirea literaturii impactează chiar și noua generație.
Mario Vasile, coordonator de voluntari în cadrul asociației MasterPeace România, participant la activitate, a oferit un interviu în exclusivitate paginii de știri “Ploieștiul Nostru”, împărtășind experiența sa în cadrul acestei inițiative, dar și impactul pe care si-a dorit să îl aducă în rândul comunității.
Ce te-a determinat să promovezi poezia în rândul comunității?
Am ales sa promovăm poezia în rândul comunității din diferite motive. Poezia este o forma de artă ce exprimă emoții, idei și experiențe, iar prin aceasta activitate incercăm să încurajăm oamenii să citească poezii pentru a își deschide noi căi de ințelegere a culturii.
Care este motivul pentru care, alături de cartea de poezie, ați oferit și o floare?
Includerea unei flori alături de o carte este un gest menit să îmbogățească experiența de lectura. De asemenea încercăm să simbolizăm și venirea primăverii, aducând astfel o pată de culoare în viețile oamenilor.
Ce ai învățat din această activitate?
O astfel de acțiune ne învață cum să ne putem conecta mai bine cu oamenii din jurul nostru. De asemenea, printr-o astfel de acțiune putem observa și care sunt preferințele literare ale comunității și despre modul în care oamenii reacționează cand este vorba de poezie.
Ce versuri ați recitat în cadrul acestei activități?
Când am ajuns în dreptul statuii marelui Nichita Stănescu, am recitat versuri din diferite creații ale sale, precum poezia “De dragoste” și “Îmbrățișarea”.
Ce impact consideri că ați avut asupra comunității prin această activitate?
Impactul unei astfel de inițiative asupra comunității poate varia, dar în general, promovarea artei și a culturii poate avea efecte pozitive semnificative. Poate încuraja lectura și aprecierea literaturii, poate stimula dialogul și conectarea între membrii comunității și poate aduce frumusețe și inspirație în viețile cotidiene ale oamenilor. De asemenea, poate ajuta la construirea unei comunități mai coezive și mai deschise cultural.