Noutati|

Se desfășoară alegeri în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Prahova!

Consiliul Județean al Elevilor Prahova este unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean. Acesta luptă pentru o educație incluzivă de calitate, pentru respectarea drepturilor prevăzute în Statutul Elevului, dar și pentru conturarea unui sistem educațional adecvat, centrat pe nevoile actuale ale tinerilor.

Elevii reprezentanți din cadrul CJE urmăresc, prin intermediul Consiliilor Școlare ale Elevilor, să comunice cât mai des cu colegii lor pentru a coopera și a găsi soluții eficiente care să îmbunătățească sistemul de învățământ.

Structural, Consiliul Județean al Elevilor este format din Biroul Executiv, Adunarea Generală, departamente și Biroul de Presă.

Miercuri, 13 decembrie 2023, se vor desfășura alegerile în Consiliul Județean al Elevilor Prahova, un eveniment vital pentru viitorul structurii, Biroul Executiv având o importanță majoră în activitatea sa. BEx reprezintă Consiliul la diverse întruniri și își exprimă public pozițiile cu privire la subiecte de actualitate din sistemul educațional, având îndatoriri serioase și gândind strategii de dezvoltare organizațională.

De asemenea, la rândul său, Consiliul Școlar al Elevilor este structura reprezentativă pentru interesele elevilor la nivelul unităților de învățământ liceal și are un rol semnificativ în toată această mișcare. CȘE constituie legătura dintre conducerea școlii și elevi, susținând interesele acestora din urmă prin supravegherea respectării drepturilor lor și prin organizarea diverselor proiecte. Misiunea elevilor reprezentanți este aceea de a dezvolta gradul de responsabilizare socială în rândul elevilor și de a le asigura un mediu educațional de calitate, astfel că președinții consiliilor școlare au de făcut o alegere extrem de importantă în cadrul sesiunii ordinare a Adunării Generale CJE Prahova din data de 13 decembrie, când vor stabili împreună conducerea Consiliului Județean al Elevilor!

Calendarul alegerilor din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Prahova este următorul:

• 5 – 8 decembrie: Depunerea dosarelor de candidatură
• 9 – 10 decembrie: Evaluarea şi validarea dosarelor
• 13 decembrie: Desfăşurarea alegerilor, în cadrul Adunării Generale a CJE Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window